Teatrul Municipal Bacovia a organizat la finalul lunii octombrie turneul cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect intitulat „TMB în deplasare: intersecții culturale în comunități maghiare”.
Instituția noastră a prezentat două spectacole la Teatrul Municipal Csiki Jatekszin, Miercurea Ciuc, și la Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe, dorind astfel să creeze o legătură cu publicul din această zonă și să prezinte propriile spectacole unui public nou.
Spectacolul „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)”, regia Horia Suru s-a jucat la Miercurea Ciuc pe 30 octombrie si pe 2 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, iar „Despre oameni și șoareci”, regia Mădălin Hîncu, pe 31 octombrie la Miercurea Ciuc și pe 3 noiembrie la Sfântu Gheorghe.
În ambele orase, spectacolele au fost foarte bine primite de public si s-au jucat cu casa închisă, lucru pentru care suntem recunoscători.
Deoarece subiectul este sensibil si actual, la multe scene am vazut spectatori cu ochii inlacrimati. Au jucat, dansat si cantat bine. Nu-I ratati, daca aveti ocazia. Transmit ce trebuie pentru ca subiectul sa urmareasca si sa fie dezbatut la ceaiul de dupa spectacol.
Ce vibe frumos au tinerii acestia! Si ce frumos au punctat tenebrele acestei stari. Un altfel de spectacol: vessel, trist, de gandit. (Despre spectacolul O poveste super fericita)
Au jucat atat de frumos si atat de reala a fost toata povestea, încât două ore au zburat intr-o secunda. Citisem aceasta opera in timpul liceului, mi-am amintit intriga si deznodamantul pe parcurs, dar modul in care actorii au jucat a dus opera la un alt nivel in sufletul meu. Si va ramane in amintirea mea mult timp de acum incolo. (Despre spectacolul Despre soareci si oameni)
Acestea sunt doar câteva impresii menționate de spectatorii care au participat la spectacole.
Pana la finalul săptămânii, tot ca parte a acestei finanțări, publicul are acces cu titlu gratuit la trei dintre producțiile noastre (Die(t), Uzina artistilor si Camera din camera), cu subtitrare în limba engleză și limba maghiară, pe contul de Youtube al instituției. Înregistrările spectacolelor mai sunt disponibile doar câteva zile și vă invităm să le urmăriți.
„TMB în deplasare: intersecții culturale în comunități maghiare” este un proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Vă reamintim că în acest an, instituția noastră a câștigat două proiecte cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național, cel menționat anterior și „Die(t) on the move – explorând corpul, dietele și acceptarea de sine”.